понеділок, 25 лютого 2013 р.

КЛОПОТАННЯ про пришвидшення розгляду справи

     Не рідко на практиці можна зустріти цікаву і законодавчо не врегульовану новелу сучасного українського судочинства під назвою "Клопотання про пришвидшення (прискорення) розгляду справи".
     Звісно, це не є панацеєю, однак реалії сьогодення так чи інакше ставлять юриста у таку ситуацію, коли здійснюється затягування судового процесу, порушуючи тим самим усі законодавчі терміни для розгляду судових  справ. Інколи саме від строку розгляду справи залежить дуже багато: від фінансового стану підприємства до термінів його закриття чи інше.
     Залежно від виду судового провадження, необхідно і корегувати таке Клопотання. Суть зводиться до пояснень, які негативні наслідки настануть при подальшому затягуванню розгляду справи у суді.
     Із власного досвіду наводжу приклад такого Клопотання у апеляційній інстанції:

Львівський апеляційний адміністративний суд
м. Львів, вул.Саксаганського 13, 79005
Справа № 007

Позивач: ТзОВ «Дивосвіт ромашки»
79000, вул. Погулянка,  м. Львів
ЄДРПО 00000000

Відповідач (апелянт): Державна податкова інспекція
у Личаківському районі м. Львова
79003, вул. Стрийська, 35, м. Львів

КЛОПОТАННЯ
про пришвидшення розгляду справи

   Львівським апеляційним адміністративним судом __ 2012 року винесено Ухвалу про відкриття апеляційного провадження по справі № 007 (Суддя ______) за апеляційною скаргою Державної податкової інспекції у Личаківському районі м. Львова на постанову Львівського окружного адміністративного суду від 00.00.2012 р. по справі № 010101 за позовом ТзОВ «Дивосвіт ромашки» до Державної податкової інспекції у Личаківському районі м. Львова визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень.
Тривалий розгляд справи в апеляційній інстанції призводить до негативних та неповоротних наслідків для нас, оскільки не дає можливості для вчасної здачі в експлуатацію об’єктів забудови та розрахунків перед бюджетом (сплати податків). А також, зважаючи, на одностайність практики вирішення справ судами на користь платників податків щодо від’ємного значення об’єкта оподаткування за підсумками 2010 року та роз’яснень ВАС України від 13.09. 2012 р № 2019/12/13-12.
Нам відомо про велику завантаженість справами суддів Львівського апеляційного адміністративного суду, однак, вищенаведені обставини зумовлюють звернутись до суду з проханням віднайти можливість пришвидшити розгляд нашої справи.
З метою запобігання затягуванню у часі розгляду в судовому засіданні всіх обставин справи, керуючись ч.1 ст. 1951 КАС України -

ПРОСИМО:

Пришвидшити розгляд справи № 007

Додатки:
1.       Копія Ухвали про відкриття апеляційного провадження по справі № 007 від 0_.0_.2012 року.
2.      Копія Інформаційного листа Вищого Адміністративного Суду України від 13.09.2012 р. № 2019/12/13-12.


Директор ТОВ «Дивосвіт ромашки»                                ___________ Бандера С.В.

Усі збіги чи назви вигадані
та не стосуються конкретних фізичних чи юридичних осіб.

Немає коментарів:

Дописати коментар