суботу, 31 грудня 2011 р.

Перенесення терміну введення в дію Баз Персональних Даних

  Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу та в цілому проект закону про внесення змін до Прикінцевих положень Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за порушення законодавства про захист персональних даних" щодо перенесення терміну введення в дію до 1 липня 2012 року.
Відповідальність за порушення персональних даних переноситься

середу, 28 грудня 2011 р.

З 1 січня 2012 року транспорт у Львові їздитиме за новими маршрутами. Схеми


    1 січня 2012 року проїзд у маршрутних таксі Львова безкоштовний.
З нового року у Львові запрацює нова маршрутна мережа, розроблена фахівцями компанії «Луїс Бергер» та НУ «Львівська політехніка».
      У місті курсуватиме 46 автобусних маршрутів. З них 6 – радіальних, які курсуватимуть з периферійних районів у центральну частину міста. І 40 – хордових, які з’єднуватимуть периферійні райони, оминаючи центральну частину міста, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
У Львові внесено зміни у понад 20 автобусних маршрутів

Закон не встановлює обмежень на подачу заяв про реєстрацію бази персональних даних до 1січня 2012 року

     Законодавством не встановлено обмежень щодо подачі заяв про реєстрацію бази даних до 1 січня 2012 року.
На цьому наголошувалось у ході прес-конференції в Міністерстві юстиції України, яка відбулася 23 грудня за участю першого заступника Голови Державної служби України з питань захисту персональних даних Лілії Олексюк та директора Департаменту взаємодії з органами влади Міністерства юстиції Олени Зеркаль. Захід було присвячено типовим помилкам при застосуванні та трактуванні Закону України «Про захист персональних даних».

Закон не передбачає автоматичної відповідальності з 1 січня 2012 року за нереєстрацію баз персональних даних

Законодавство про захист персональних даних не містить норм щодо автоматичної відповідальності суб‘єктів, які до 1 січня 2012 року не зареєстрували бази персональних даних. 
На цьому було наголошено у ході прес-конференції в Міністерстві юстиції України, яка відбулася 23 грудня за участю першого заступника Голови Державної служби України з питань захисту персональних даних Лілії Олексюк та директора Департаменту взаємодії з органами влади Міністерства юстиції Олени Зеркаль.

вівторок, 27 грудня 2011 р.

Таблиця перекодування видів економічної діяльності підприємств для проведення державних статистичних спостережень (з КВЕД-2005 на КВЕД-2010)


Таблиця перекодування видів економічної діяльності підприємств
для проведення державних статистичних спостережень
(з КВЕД-2005 на КВЕД-2010)


    КВЕД-2005

       КВЕД-2010

Опис
Тип зміни
Код
Назва
Код
Назва


01.11.0
Вирощування зернових та технічних культур
01.11
Вирощування зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур
Включає:
- вирощування зернових культур (крім рису);
- вирощування бобових культур, зокрема гороху, які підлягатимуть сушінню, лущенню на зерно;
- вирощування насіння олійних культур (арахісу, сої, соняшнику, кользи, ріпаку, рижію тощо).
n:m


01.12
Вирощування рису
Включає вирощування рису.
n:m

неділю, 25 грудня 2011 р.

Що таке персональні дані?

 
ЩО ТАКЕ "ПЕРСОНАЛЬНІ ДАНІ"?
Визначення поняття персональні дані наводиться в абзаці восьмому статті 2 Закону, відповідно до якого персональними даними є відомості чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована.
Але законодавством України не встановлено і не може бути встановлено чіткого переліку відомостей про фізичну особу, які є персональними даними, задля можливості застосування положень Закону до різноманітних ситуацій, в тому числі при обробці персональних даних в інформаційних (автоматизованих) базах та картотеках персональних даних, що можуть виникнути у майбутньому, у зв'язку зі зміною в технологічній, соціальній, економічній та інших сферах суспільного життя.

Перелік документів для отримання роботодавцем дозволу на використання праці іноземця

    Відповідно до Закону України “Про імміграцію” від 07 червня 2001 року, № 2491-ІІІ постійне проживання іноземця в Україні підтверджується посвідкою на постійне проживання.  
     Дозвіл на використання праці іноземця та особи без громадянства, що надає право  роботодавцю тимчасово використовувати працю іноземця на конкретному робочому місці  або певній посаді, видається роботодавцю у разі відсутності в країні (регіоні) працівників, спроможних виконувати відповідні роботи, або наявності достатніх обгрунтувань доцільності використання праці іноземця.

неділю, 18 грудня 2011 р.

Згода суб'єкта персональних даних на обробку його персональних даних

Згода 
суб'єкта персональних даних на обробку його персональних даних

1. Даним документом (Далі - Згода) ПІБ  , паспорт серії __ № _______ як суб’єкт персональних даних, на виконання вимог частини 2 статті 12 Закону України «Про захист персональних даних» від 01.06.2010 р. № 2297-VI повідомляється про включення добровільно наданих нею _________ (Далі – ___) власних персональних даних до системи обліку персональних даних __.

Повідомлення про права суб’єкта персональних даних


ПОВІДОМЛЕННЯ

На підставі вимог Закону України «Про захист персональних даних» від 01.06.2010 р. № 2297-VI, Ваші персональні дані  включені до бази персональних даних працівників ___________________.
Суб'єкт персональних даних має право:
1) знати про місцезнаходження бази персональних даних, яка містить його персональні дані, її призначення та найменування, місцезнаходження та / або місце проживання (перебування) володільця чи розпорядника цієї бази або дати відповідне доручення щодо отримання цієї інформації уповноваженим ним особам, крім випадків, встановлених законом;

середу, 14 грудня 2011 р.

Дозволено знімати на відео та фото працівників ДАІ

ДАІ вважає за можливе здійснення аудіо-, фото- чи відеофіксації водіями дій працівників Державтоінспекції під час оформлення ними адміністративних матеріалів та місць несення служби (Лист Державної автомобільної інспекції "Щодо можливості проведення аудіо-, фото- чи відеофіксації водіями дій працівників Державтоінспекції" від 22.09.2011 N 4/3-8731).